Cum să alegi un sistem de supraveghere VIDEO pentru asociația ta de proprietari?

Oferta de sisteme de supraveghere video este foarte mare, fiind dificil pentru o persoană neavizată să aleagă produsul care corespunde cel mai bine nevoilor sale, făcând în același timp și cea mai bună alegere din punct de vedere financiar. Vă prezentăm pe scurt aspectele principale care trebuie luate în calcul în momentul alegerii sistemului de supraveghere video ideal pentru blocul dumneavoastră.

Camera de supraveghere video este în esență un aparat foto, capabil să producă imagini, fotografii, cu o anumită frecvență, periodicitate, exprimată în cadre pe secundă. Cu cât mai mare această frecvență, cu atât mai cursivă filmarea noastră. De avut în vedere că ochiul uman nu vede diferență între o filmare făcută cu 30 fps și una făcută cu 15 fps, această diferență fiind foarte vizibilă când din înregistrarea cu pricină se dorește a se obține imagini în detaliu.

Înainte de toate trebuie să stabilim cu exactitate zona pe care dorim să o supraveghem și scopul supravegherii. În funcție de aceste două asecte principale ne putem îndrepta înspre tipul de cameră de supraveghere cel mai indicat fiecărei situații în parte.
De exemplu, dacă dorim să supraveghem intrarea în scara blocului, a spațiilor exterioare (alei, parcări etc), vom folosi camere care au fost dezvoltate pentru a realiza o supraveghere de ansamblu și au posibilitatea sintetizării imaginii pe timp de noapte (în condiții de iluminozitate scăzută).

Dacă se dorește identificarea cu ușurință a persoanelor vom căuta să folosim camere care au capacitatea de a înregistra imagini cât mai detaliate, de o calitate cât mai bună, ținând cont de suprafața obiectivului care se dorește a fi supravegheat, prezența luminii în spațiul supravegheat, se vor supraveghea obiecte statice sau dinamice, etc.

De exemplu, pentru supravegherea video la interior a parterului scării unui bloc se vor folosi camere cu rezoluție cât mai mare, cu funcții dezvoltate în privința sintetizării imaginilor cu obiecte dinamice (ne dorim imagini cât mai clare cu persoanele care intră și ies din bloc), vom folosi o cameră de supraveghere video cu un sensor de iluminozitate performant, care face tranziția automată și foarte rapidă între momentele de filmare folosind doar lumina ambientală și momentele în care camera intervine prin iluminare proprie.

Odată bine stabilit obiectivul nostru, ce dorim să suprageghem video în blocul nostru, putem începe asamblarea sistemului de supraveghere video care corespunde exigențelor noastre.

Este indicat să ne adresăm unui specialist în domeniu, chiar dacă, mai ales mediul online este invadat de nenumărate oferte de la diverși agenți econonici mai mult sau mai puțin îndoielnici, recomandăm obținerea consultanței de unde avem certitudinea că vom fi consiliați în alegerea noastră de către persoane calificate în domeniu, pentru care contează la fel de mult incheiarea unei tranzacții cât și feedbackul primit de la client. De asemenea vom avea certitudinea că descrierea tehnică a fiecărui produs estea cea făcută de către fiecare producător în parte și nu ne vom lovi de “imbunatatirea” calităților tehnice de către vânzători interesați doar de un profit rapid.

Sistemele de supraveghere video clasice, cu transmiterea informației prin cablu, au 4 componente de bază:

  • Camere de supraveghere video
  • Cablaje (prin care se transmite informația de la cameră la unitatea de prelucrare a informației, cablaje de alimentare)
  • DVR (unitatea de prelucrare a informației)
  • Hard Disk (memoria pe care se stochează informația)

Toate aceste 4 componente afectează produsul final al sistemului de supraveghere video, respectiv CALITATEA ÎNREGISTRĂRII VIDEO, calitate cuantilicabilă de regulă în :

  • rezoluție (dimensiunile imaginilor obținute în pixeli)
  • claritatea imaginii
  • cadre pe secundă (fps)
  • autonomia sistemului (ce perioadă poate înregistra fără a suprascrie informația)

Cele mai uzuale rezolutii folosite pentru supravegherea video in cadrul asociatiilor de proprietary sunt:

Picture1

În momentul de față sistemele montate de către BlocSigur sunt cele cu rezoluție de 5 MegaPixeli.

Scopul supravegherii video conduce la determinarea tipului de cameră ideal asociației dumneavoastră de proprietari și al locului în care aceasta va fi amplasată.

În compararea a două sisteme de supraveghere video trebuie considerați cu atenție următorii factori:

  • producatorul sistemului; Calitatea inregistrarilor video obtinute de catre un sistem oferit de un producator consacrat va fi net superioara celei a unui producator “NO NAME”
  • generația sistemului de supraveghere video; Anual producătorii de renume aduc îmbunătățiri semnificative echipamentelor pe care le comercializează. De exemplu, imaginile produse de două camere de supraveghere video ale aceluiași producător, ambele cu rezoluție de 2 MP, prima de ultima generație iar cea de-a doua de acum 3 generații vor fi indiscutabil de o călite superioară în cazul camerei de ultimă generație.
  • calitatile tehnice promise de catre producator; In stransa corelatie cu generatia sistemului de supraveghere video si cu renumele producatorului, de exemplu, o camera cu o rezolutie de 5MP si posibilitatea filmarii pe timp de noapte la o distanta de 40 de metri va oferi un rezultat net superior celui produs de o camera de 2 MP cu posibilitatea filmarii pe timp de noapte la o distanta de 20 de metri.

BlocSigur.ro îți garantează alegerea celei mai bune soluții de supraveghere video pentru asociația de proprietari din care faci parte, la cel mai bun raport calitate-preț de pe piață.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *